perjantai 26. tammikuuta 2018

Pizzaperjantai

Miten olisi, jos tämä viikonloppu alkaisi vaikkapa superhyvän, itse tehdyn pesto-mozzarellapizzan voimin? Sellaista mä nimittäin leivoin eilen, ja tuli ihan älyttömän hyvää. Peston ja mozzarellan yhdistelmä toimii mun mielestä pakastepizzoissakin tosi hyvin, mutta tää itse tehty versio on vielä sata kertaa parempaa. Ei hullumpi aloitus viikonlopulle.

Pesto on yksi niistä asioista, joita ilman mun ruokatalous ei toimisi. Pestopasta on mun arjen pelastaja, ja erityisen laiskoina päivinä haen kaupasta pesto-mozzarellapizzan. Pesto mätsää täydellisesti myös niihin vähän parempiin ruokiin, joten oli älyttömän ihana ylläri, kun sain Urtekramilta testiin purkillisen heidän basilikapestoaan

Mun on tehnyt koko viikon mieli pizzaa, joten sen iänikuisen pakastepizzan sijaan päätin leipoa vähän normaalia parempaa herkkua. Suurin osa basilikapestosta päätyikin tän reseptin pizzoihin, mutta tuun varmaan kokkaamaan purkin jämistä jotain vielä ensi viikolla. Ja tätä pizzaa pitää kyllä tehdä useammin itse, ihan älyttömän hyvää!


Mozzarella-pestopizza ruispohjalla (2 pyöreetä tai 1 pellillinen)

Tarvitset:
25 g hiivaa
2 dl vettä
½-1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja

1 tlk kuorittuja säilyketomaatteja
haluamaasi yrttimaustetta 
suolaa
pippuria
2 rkl oliiviöljyä
pieni sipuli
2 tomaattia
125 g mozzarellapallo 
2-4 rkl  Urtekramin Basil Pestoa*

Tee näin:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja suola. Alusta hyvin. Peitä kulho liinalla ja jätä taikina kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan vähintään puoleksi tunniksi.

2. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan.

3. Taputtele tai kauli taikinapallot omilla leivinpapereillaan pyöreiksi pizzoiksi. Tosi ihanat ilmavat reunat saa, kun taputtelee ja jättää ihan reunimmaisen kaitaleen vähän paksummaksi (varo taputtelemasta ilmakuplia siitä pois). 

4. Murskaa tölkkitomaatit, ja sekoita joukkoon yrttimauste (tai tuoretta basilikaa!), suola, pippuri ja öljy. Mä hoidin murskaamisen ihan vaan käsin, mutta puuhaarukalla tai vastaavalla voisi saada aika hyvää jälkeä myös. Levitä kastike pizzoille.

5. Viipaloi sipuli, tuoreet tomaatit ja mozzarella ohuiksi siivuiksi. Levitä pizzoille haluamaasi järjestykseen.

6. Lusikoi pieniä pestonokareita sinne tänne, ja laita pizzat uuniin. Paista noin 10-15 min. Alempi pizzakin paistuu nätisti, kun vaihdat pizzojen paikkaa paiston loppupuolella. Valmista.

*tuote saatu


12 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta, vaikka yleensä en niin pestosta edes välitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pizzaan pesto sopii kyllä erityisen hyvin :)

      Poista
  2. Nam mitkä kuvat, alkaa kyllä tekemään mieli pizzaa!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah ehkä sun täytyy leipoa sellainen viikonlopun kunniaks ;)

      Poista
  3. Söin just eilen ravintolassa buffalomozzarella pizzaa, mutta tämäkin näyttää tosi hyvältä! Pakko testailla sun ohjetta kotona. Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu kuulostaa hyvältä! Testaa ihmeessä ^_^ Huippukivaa viikonloppua sullekin!

      Poista
  4. Oii, tää vaikuttaa tosi hyvältä! <3 Mozzarella ja pesto on mun herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit tääki on varmasti sun makuun ^_^ Mozzarella ja pesto on kyllä kiva yhdistelmä monessa muussakin ruoassa.

      Poista
  5. Ompa herkullisen näköistä pizzaa, kyllä muuten alkoi tehdä mieli mozzarellan rakastajana <3

    http://juuulihei.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, mozzarella on kyllä parasta pizzajuustoa jos multa kysytään :D

      Poista
  6. Nam, kylläpäs näyttää hyvältä! Mozzarella ja pesto on kyllä ihan lyömätön yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin on, mä tykkään kans tosi paljon <3

      Poista