tiistai 12. joulukuuta 2017

12 | Pikkujouluillallisella



Mulla on tänä vuonna aika monet pikkujoulut, mutta haluttiin juhlia pienesti myös kahdestaan poikaystävän kanssa. Mun teki mieli kokeilla uusia jouluisia makuyhdistelmiä, joten kokkasin meille kolmen ruokalajin vegaanisen joulumenun. Poikaystävän tarvitsi vain istua valmiiseen pöytään. Joulunalusajassa yksi parhaita puolia on se, kun voi rauhoittua itselle tärkeiden ihmisten seuraan, syödä hyvää ruokaa ja tunnelmoida vähän. Pieni, itse tehty illallinen on siihen ihan täydellinen vaihtoehto.

Ruokapöydästä löytyi ihanaa tuoretta leipää (lähikaupan paistopisteeltä!), savumantelisalaattia, glögimaustettua nyhtökauraa ja uunissa paistettuja porkkanoita. Jälkiruoaksi mitäpä muutakaan kuin piparilta maistuvaa suklaajäädykettä. Etenkin savumantelisalaatista tuli todella onnistunutta, ja söinkin sitä seuraavan parin päivän ajan joka aterian lisukkeena. Eikä piparisuklaajäädykekään kovin kauas jälkeen jäänyt. 



Helppo piparisuklaajäädyke


Tarvitset:
1 prk vispautuvaa soijakermaa
n. 70 g tummaa suklaata
piparkakkumaustetta

Tee näin: 
1. Vispaa soijakerma kuohkeaksi. Tässä kohden kannattaa olla joko sähkövatkain, tai erittäin hyvät käsilihakset. Kokemuksesta voin kertoa, että soijakerman vatkaaminen käsipelillä saattaa viedä jonkin verran aikaa.
2. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää soijavaahtoon.
3. Lisää piparkakkumaustetta makusi mukaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Nosta pakastimeen jähmettymään noin 1-2 tunniksi. Tarjoile kylmänä. Halutessasi voit skipata pakastinvaiheen kokonaan, mutta ainakin omasta mielestäni tää maistuu paremmalta jäisenä.


4 kommenttia:

  1. Tuo piparisuklaajäädyke kuulostaa niin hyvältä! Täytyypä ehkä testata :)

    VastaaPoista
  2. Niin herkullisen kuuloinen ateria, nam!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ^_^ Joulussa tyyliin parasta on kun voi syödä kaikkea hyvää :D

      Poista