maanantai 17. huhtikuuta 2017

Lime-koriantericouscous

Mun piti alunperin syödä jotakin ihan muuta, mutta kaupassa alkoi tehdä hirveästi mieli limeä ja korianteria. Kasasin siis koriin niitä ja paria muuta raaka-ainetta, ja riensin kotiin kokkailemaan. Mun oli tarkoitus vain syödä nopeasti ja jatkaa sitten muihin juttuihin, mutta tästä tulikin niin superhyvää, että oli pakko napata blogia varten parit kuvat ja jakaa resepti teillekin. Helppoa, raikasta ja keväistä, - mitä muuta ruoalta voi edes toivoa tähän aikaan vuodesta? Ja kaikkein parasta tässä on se, että tää ruoka maistuu sekä kuumana että kylmänä. Ylijäänyttä sapuskaa ei siis tarvitse vaivautua lämmittämään, vaan sen voi syödä ihan hyvin myös jääkaappikylmänä.



LIME-KORIANTERICOUSCOUS

n. 2dl couscousia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 prk kikherneitä
1 iso porkkana
1 pieni tai puolikas iso kesäkurpitsa
puolikkaan limen mehu ja raastettu kuori
1 ruukku korianteria
mausteeksi pippuria, chiliä ja reilusti inkivääriä

1. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan, muttakäytä suolan sijasta puolikas kasvisliemikuutio.
2. Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi, ja kuullota ne pannulla öljyssä. 
3. Kuori porkkana ja raasta se isoksi raasteeksi. Pilko myös kesäkurpitsa, ja lisää ne ja kikherneet pannulle. Paista hetki.
4. Lisää panulle limemehu ja -raaste ja mausteita maun mukaan. Levyn voi jo sammuttaa.
5. Sekoita joukkoon couscous ja korianteri. Voit repiä korianteria vähän pienemmäksi jos haluat. Nauti.

Tää ruoka maistuu kotikeittiön lisäksi parhaiten esimerkiksi pyöräretkellä, puistopiknikillä tai joen rannassa. Suosittelen kokeilemaan.

4 kommenttia: