lauantai 18. maaliskuuta 2017

Uunibataatit kevätsalaatilla

Kevään tulon huomaa ainakin siitä, että mä alan kaivata lautaselleni enemmän raikkautta talven mausteisten patojen ja keittojen jälkeen. Salaatit ja nopeasti pannulla kypsennetyt kasvikset on ihan lemppareita tällä hetkellä. En mä tosin uuniakaan ole kokonaan hylännyt, vaan laitan siellä jotakin aina silloin tällöin. Esimerkiksi bataatti nyt vaan sattuu olemaan parasta just uunissa kypsennettynä! Ulkona paistavaa aurinkoa ja pian koittavaa vihreyttä ajatellen kasasin kuitenkin täyteläistä bataattia raikastamaan ihanan keväisen, keltaista ja vihreää täynnä olevan salaatin. Aika täydellinen lounaskombo kevätsäihin, jos multa kysytään. Just sopivan kevyt ja raikas, mutta pitää kuitenkin kylläisenä pitkälle päivään.


UUNIBATAATIT KEVÄTSALAATILLA (kahdelle)

Tarvitset:
1 ison bataatin (+ suolaa, pippuria ja öljyä)
salaattia makusi mukaan (mä käytin omaa lemppariani jääsalaattia)
palan kurkkua
n. puolikkaan keltaisen paprikan
1 porkkanan
pienehkön omenan
pari kevätsipulia
kourallisen pähkinöitä (mä käytin merisuolalla maustettuja cashewpähkinöitä)
Kastikkeeseen: jogurttia, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja reilusti yrttimaustetta. Voit myös käyttää valmista salaatinkastiketta jos haluat - ei se oo niin justiin.

Tee näin:
1. Halkaise bataatti kahtia ja kääri puolikkaat folioon. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
2. Kaada lasiin reilun desin verran jogurttia, tai sen verran kuin uskot tarvitsevasi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja mausteet ihan sen mukaan minkä verran haluat mitäkin. Olisin pistänyt sekaan myös tahinia, mutta sitä ei ollut kaapissa. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa kun muu ruoka valmistuu.
3. Pilko salaatinlehdet ja laita ne kulhoon. Paloittele (ja tarvittaessa sitä ennen kuori) myös kurkku, paprika, porkkana, omena ja kevätsipuli. Musta on hauska leikitellä erilaisilla muodoilla, joten vedin porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita, tein kurkuista puoliympyröitä ja pilkoin paprikat ohuiksi "sauvoiksi".  Salaattiin tulee heti enemmän luonnetta, kun tutut kasvikset laittaa välillä vähän eri muotoon. Heitä sekaan myös pähkinät ja sekoita.
4. Ota bataatit uunista ja vedä niihin veitsellä ristikkokuvio. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria, ja halutessasi lorauta päälle vielä tilkka öljyä. Siirrä lautaselle ja annostele viereen salaatti. Kaada salaatinkastike päälle ja nauti.

10 kommenttia:

  1. Näyttää ihan super hyvälle! Pakko testata :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Musta ainakin sopii ihan superhyvin just keväisiin lounashetkiin.

      Poista
  2. Näyttää ihan super hyvältä! Tämä meni heti kirjanmerkkeihin, täytyy joskus testata! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä herkkulliselta, vaikken oikein bataatista välitä :D Mutta oon kanssa huomannut tuon, että lautaselle kaipailee paljon enemmän raikkautta ja tuoresalaatteja ♥

    ♥: Ane

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas bataatti on yks lemppari raaka-aineista :D Tosin se kaipaa seurakseen aina jotain mausteita tai vaihtoehtoisesti jotain raikasta, sen verran makeeta se on yksinään. Ja jep, salaatit jotenkin kuuluu kevääseen ja kesään :)

      Poista
  4. Bataatti on niiiiiin ihanaa! Kiitti kivasta ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  5. Oi näyttääpä hyvältä, täytyy varmaan joskus testata! :)
    Tosi kivanoloinen blogi sulla ja ihania kuvia. ❤

    http://homeandstylebye.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista <3 Testaa ihmeessä, on meinaan just ihana yhdistelmä raikkautta ja kaikkea.

      Poista