sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Tulinen katkarapupasta kahdelle

Mietitkö vielä, miten voisit hemmotella kultaasi tai ystävääsi ystävänpäivänä? Tässä sulle herkullinen ratkaisu, sillä tulinen katkarapupasta vie taatusti kielen mennessään! Aikaa kokkaukseen menee valehtelematta ehkä vartti, ja lopputulos on silti tarpeeksi hieno tyylikkäämpäänkin illalliseen. Vai mitä sanotte? Vielä kun osaisi asetella pastan yhtä kauniisti kuin se makunsa puolesta ansaitsisi, haha.

Mä voin omakohtaisen kokemuksen kautta todistaa, että katkarapupastan valmistaminen yksin on erittäin helppoa ja nopeaa. Alkuun olivat kaikki katastrofin ainekset kasassa, kun päädyin tekemään ruokaa, jota en ole ikinä tehnyt, käyttämään aineksia (katkaravut) joita en ole koskaan ennen käyttänyt, ja ohjeenkin väänsin jostain syystä päässäni sen sijaan että olisin käyttänyt jotakin valmista ja muiden hyväksi havaitsemaa reseptiä. Mutta kaikesta selvittiin voittajana, ja nyt voinkin ylpeenä esitellä teille tän ruoan joka upposi mainiosti niin muhun kuin poikaystäväänkin. Jos mä onnistuin siinä niin kyllä tekin!



TULINEN KATKARAPUPASTA KAHDELLE


Tarvitset: 
mustaa (tai muuta kivalta näyttävää pastaa tai nuudelia, itse käytin mustaa riisinudelia)
pari kourallista keitettyjä ja kuorittuja jättikatkarapuja (itse käytin pakastettuja)
n. 200g minitomaatteja
tilkka sitruunamehua
pieni valkosipulinkynsi (käytä vain jos molemmat tykkäätte valkosipulin aromista)
chilimaustetta (ne "lastut" on tulisempia kuin jauhe, käytin siis lastuja)
jauhettua valkopippuria
soijakastiketta
provencen yrttiseosta
tuoretta persiljaa koristeeksi

Tee näin:
(Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan jo edellisenä iltana.)
Keitä pasta ohjeen mukaan, ja valmista sen keittyessä muu ruoka. Murskaa ensin valkosipuli, ja kuullota se öljyssä. Pilko tomaatit, itse viipaloin jokaisen noin neljään osaan, ja lisää ne valkosipulikattilaan. Purista joukkoon sitruunamehu ja tarvittaessa vettä. Mausta maun mukaan chililastuilla ja valkopippurilla. Anna poreilla miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistat katkaravut.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi, ja lisää siihen tilkka voita. Paista katkarapuja kovalla lämmöllä mahdollisimman vähän aikaa (tarkoitus on vain kuumentaa jo kypsät ravut) ja mausta ne tilkalla soijakastiketta ja ripauksella provencen yrttiseosta. 

Lisää katkaravut ja keitetty ja valutettu pasta tomaattien joukkoon, sekoita. Annostele lautasille ja nauti esimerkiksi sitruunavadelmaveden kera. Annoksen päälle lisätty persilja tekee siitä huomattavasti paremman näköisen, mä vain muistin asian vasta kuvaamisen jälkeen. Mutta te voitte olla fiksumpia ja tarjoilla ruoan heti alkuunsa persiljan kanssa.

Kivaa (lähestyvää) ystävänpäivää teille!



4 kommenttia:

  1. Ihana kattaus ollut teillä ♥ Mukavan illallisen kokkaaminen ja pöydän ääressä viettäminen onkin ihana tapa viettää ystävänpäivää :) Itse tykkään katkaravuista paljonkin, mutta en oo ennen tajunnut yhdistää niitä pastaan, vaan teen aina risottotyyppisesti niistä :D

    ♥: Ane

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ane <3 Oon ihan samaa mieltä! Iso suositus katkaravuille ja pastalle, sopii musta hyvin yhteen! Samoin nuudeliwokki katkiksilla on superjees :) Poikaystävä kokkaa kans joskus currykeittoa katkaravuilla, en tiedä ohjetta mut kokeilemisen arvoista on keitotkin ^^

      Poista
  2. Oi miten herkulliselle näyttää! :') Ihanaa uutta viikkoa♥

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kans superhyvää! :D Kiitos ja samoin sulle ♥

      Poista