lauantai 14. tammikuuta 2017

Porkkanat ja kikherneet marokolaisittain

Ootteko ikinä kokeilleet paahtaa porkkanoita kokonaisina uunissa? Ihan törkeän hyvää jos multa kysytään, ja ulkonäkökin on aika hauska. Mä paistoin näiden kaveriksi kasan kikherneitä pannulla, sillä mausteiset kikherneet mätsäävät musta hyvin porkkanoiden vähän makeaan makuun. Yleensä maustan tän tyyppiset ruoat joillakin perus intialaisilla mausteilla, mutta tällä kertaa teki mieli kokeilla jotakin uutta. Marokolainen kuulosti sanana hyvältä, vaikken ollut ikinä marokolaissafkaa maistanut, joten päätin kokeilla sitä (perus minä: hei tää sana on kiva teenpä tästä ruokaa!!). Lopputulos oli onneksi aika onnistunut.

Etsin netistä valmiin marokolaismausteseoksen tuotetiedot, ja ilokseni huomasin melkein kaikkien osasten löytyvän valmiiksi mun maustekaapista. Ja nyt tiedän minne tunkea ne laventelit, jotka joskus hetken mielijohteesta ostin! Älkää silti huolehtiko laventelista sun muista oudohkoista mausteista joita tähän reseptiin tulee; ne voi korvata jollakin kaupan (marokolaisella) valmismausteseoksella.



PORKKANAT JA KIKHERNEET MAROKOLAISITTAIN (2:lle)
Tarvitset: 
4 porkkanaa
1 prk kikherneitä suolaliemessä (n. 380g/230g)
öljyä
mausteet: korianteri, kaneli, laventeli, juustokumina/jeera, mustapippuri, chili, kardemumma, neilikka

Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään  200 asteeseen. Kuori porkkanat ja levitä ne uuninpellille.
2. Sekoita keskenään kaikki mausteet (sen verran kuin uskot tarvitsevasi, huomaa että näitä saa ja kannattaa käyttää ihan reippaasti jotta lopputuloksesta tulee hyvä).
3. Laita pieneen kippoon loraus öljyä, ja noin kolmasosa mausteseoksesta. Sekoita hyvin, ja voitele sitten öljymausteseoksella porkkanat. Pistä pelti uuniin ja paista porkkanoita noin 20-30min (koosta riippuen).
4. Porkkanoiden paistuessa huuhtele kikherneet hyvin ja kippaa pannulle. Paistele hetki öljyssä, kunnes alkavat olla pinnaltaan rapeita. Lisää mausteet ja sekoittele vielä hetki.
5. Valmista. Mä suosittelen syömään nää raikkaiden kasvisten kanssa, ja lisäämään päälle jotakin kastiketta (esim tahini-jogurttikastike on jees). Mulla oli niin nälkä, etten ehtinyt enää kuvaamaan kastikkeellista versiota, mutta ehkä se ei haittaa. Maha ensin ja silleen.

Kivaa lauantaita teille! Syökää hyvin ja rentoutukaa. 


4 kommenttia:

  1. Oi näyttää törkeen hyvältä ja jollain tavalla eksoottiselta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no eksoottistahan tää vähän onkin, en ainakaan ite oo ikinä käyttäny esim laventelia missään ruoanlaitossa :D

      Poista
  2. Heti testiin, ehdottomasti! :>

    VastaaPoista