tiistai 21. kesäkuuta 2016

Naked cake

Moni teistä on varmaan törmännyt näihin alastomiin kakkuihin blogeissa tai ruokalehdissä - niistä mäkin idean bongasin. Alastoman kakun idea on siis olla ilman kaiken peittävää kermakuorrutusta. Päällä ehkä on koristeita, mutta sivut jäävät paljaiksi. Idea oli aika hauska, ja päätinkin heti ensimmäisen naked caken kohdatessani väsätä omiksi synttäreiksini jotakin saman tyylistä. Lopputulos oli onnistunut, vaikka itse sanonkin, ja luulen että teistäkin monelle voisi tämä herkku maistua. 

Hedelmäinen naked cake


Kakkupohjaan tarvitset: 8 kananmunaa, 2 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl perunajauhoja, 2 tl leivinjauhetta
Täyte ja koristelu: 6 dl kermaa, sokeria maun mukaan, 1 prk appelsiinirahkaa. 1 appelsiini, hieman kaakaojauhetta ja 2 pkt viinirypäleitä. Kostutukseen appelsiinimehua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa.

Valmista ensin kakkupohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on hyvää kun vatkaimista valuttamalla ehtii tehdä kahdeksikon ennen pinnan tasoittumista. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen, ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175° n. 45 min. Kumoa valmis kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä ennen vuoan ottamista pois.

HUOM tästä taikinasta tulee aikamoinen jättikakku, joten ohjetta voi oman maun ja vuoan koon mukaan pienentää esim viiden tai neljän munan kakuksi.



Täyte ja koristelu: Vatkaa 2dl kermaa lähes valmiiksi vaahdoksi. Lisää muutama ruokalusikallinen sokeria ja vatkaa vielä vähän. Lisää kermaan appelsiinirahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Jaa kakkupohja sahalaitaveitsen avulla kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen siivu tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä päälle puolet rahka-kermaseoksesta. Aloita viinirypäleiden asettelu reunoista, ja laita ne aivan reunan tuntumaan kauniiksi riviksi. Koska kakkua ei peitetä kermalla, on reunojen syytä näyttää siistiltä. Keskustalla ei ole niin väliä, sinne viinirypäleet voi pudotella vähän rennommalla otteella. 

Nosta seuraava kakkusiivu viinirypäleiden päälle ja kostuta ja täytä se samoin kuin edellinen kerros. 

Nosta viimeinen kakkusiivu edellisten kerrosten päälle ja kostuta. Vatkaa nopeasti loput kermat ja pari ruokalusikallista sokeria kauniiksi vaahdoksi ja kasaa mielesi mukaan kakun päälle. Muista jättää reunat tyhjäksi, ja muista että ylijäävän kerman voi hyödyntää myöhemmin vaikka kuuman kaakaon pinnalla. 

Viipaloi pestystä appelsiinista muutama siivu ja halkaise siivut puoliksi. Asettele kakun päälle. Jäljelle jääneitä viinirypäleitä voi myös käyttää koristeluun. Viinirypälekukkien teko meille opetettiin jo yläasteen köksäntunneilla, mutta jos olet tältä tiedolta välttynyt, niin tässä ohje: töki puukolla sahalaitakuviota rypäleen ympäri ja erota puoliskot. Käsissäsi pitäisi näin olla kaksi kukkaa. Viimeistele kakku pienellä kaakaojauheraidalla. 


2 kommenttia:

  1. En oo ikinä kuullutkaan kyseisestä kakusta, hauska nimi! Näyttää kyllä hyvältä, ite en varmaan ikinä osais väsätä noin siistiä kakkupohjaa, siks ostan aina kaupan valmis pohjia kakun tekoon.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha pitää myöntää että toikin pohja on itse asiassa iskän tekemä :D Osaan kyllä väsätä pohjan itekin, mutta lenkiltä tullessani huomasin kakun olevan jo uunissa, joten sillä sit mentiin :D

      Poista