keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän menu



Mistä on onnistunut ystävänpäivä tehty? Ainakin naurusta, läheisten seurasta ja hyvistä jutuista. Ehkä myös onnellisuudesta, herkullisesta ruoasta ja kauniista kukista, jos minulta kysytään.Vaikka ystävänpäivä on perinteisesti ollut Suomessa nimenomaan ystävien päivä, on myös romantiikka alkanut nostaa päätään. Moni juhlii 14.2 ystäviensä kanssa, mutta varmaan yhtä moni tahtoo käpertyä silloin rakkaansa kainaloon. Millan kanssa kokoamamme ystävänpäivän menun paras puoli onkin se, että näitä herkkuja voi nauttia riippumatta siitä, missä seurassa juhlaa viettää. Ystävänäivän menu sopii niin kaveriporukan illanviettoon, kuin rauhalliseen kullan kanssa söpöstelyynkin.

Ystävänpäivän menu
sydänfocacciaa
minttusuklaamutakakkua
vadelmavettä

Lisäksi tarvitset roppakaupalla iloista mieltä, hymyä ja rakkautta. Myös kukat ja kaunis kattaus sopivat ruokailua täydentämään. Pöytäseuraksi paras mahdollinen seura, jonka ystävänpäivänä lähellesi haluat ja niin täydellinen hetki on valmis. Millan blogista löydät minttusuklaamutakakun reseptin, ja tästä postauksesta löydät ohjeet sydänfocaccian ja vadelmaveden valmistukseen.



Sydänfocaccia
3½ dl vettä
25 g hiivaa
1½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
7 dl vehnäjauhoja
lisää oliiviöljyä
merisuolaa
pala punaista paprikaa
oliiveja
rosmariinia

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon myös suola, oliiviöljy ja hunaja. Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa muutamien minuuttien ajan ja anna sitten kohota liinan alla noin puoli tuntia.
2. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota jälleen noin puoli tuntia. Tässä välissä ehdit hyvin pilkkoa paprikan siivuihin ja puolittaa oliivit.
3. Painele leipään sormilla kuoppia. Sivele päälle öljyä esimerkiksi pullasudilla. Asettele paprikasiivut suureksi sydämeksi leivän keskelle, ja painele oliiveja paprikoiden ympärille. Ripottele päälle myös merisuolaa ja rosmariinia. 
4. Paista 250 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen varovasti öljyllä, niin pinnasta tulee vielä vähän rasvaisempi (ja parempi). 



Vadelmavesi
puolikas sitruuna
pari isoa kourallista vadelmia
vettä
2 korkeaa lasia

1. Purista sitruunan mehu puoliksi kumpaankin lasiin. Lisää molempiin suunnilleen saman verran vadelmia. Lisää sopiva määrä vettä - eli sen verran mitä lasissa normaalistikin on. Sekoita ja laita jääkaappiin vähintään vartiksi. 
2. Sekoita vielä kerran jääkaapista ottamisen jälkeen, ja nauti. 

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää ihan sika hyviltä kummatkin! Focaccia on kyllä hyvää :-) :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä toinen joka tykkää focacciasta ihan sikana :D En tajuu miksen tee sitä useammin.

      Poista