sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Keskiyön pizza

Koska uni on heikoille ja ruoka suurin rakkaus (tai ainakin suuri jos ei suurin), ei keskiyöllä vielä sängyssä voi olla. Sen sijaan kannattaa toteuttaa ensimmäinen herkku, joka mieleen tulee - tällä kertaa se oli parsakaalipizza. Tiedän että nyt ainakin puolet teistä pyöräyttää silmiään ja miettii, voiko parskaalia muka sanoa herkuksi. Kyllä voi, ainakin jos sen laittaa pizzaan!

Tilasin kerran saksanmatkalla vegepizzan, ja kaduin päätöstäni saman tien kun sain tilauksen eteeni. En ollut lukenut täytelistaa, joten parsakaali oli melkoinen ylläri. Nälkä kuitenkin oli, joten pitihän  se pizza parsakaalista huolimatta syödä. Pian huomasin vetäväni sitä suuremmalla innolla kuin ikinä, sillä parsakaali sopii pizzaan aivan täydellisesti. Asia painui unohduksiin vuosikausiksi, mutta koska keskiyöllä tulevat parhaat ideat, päätin kokeilla omaa versiotani parsakaalipizzasta. Vaikutteita on saksanmatkan lisäksi otettu myös Pizza Hutista, josta saa ihan mielettömän hyviä pizzoja.


KESKIYÖN PIZZA
pohja
2 dl vettä
ripaus suolaa
n. 2 rkl öljyä
1 tl ruokasoodaa
n. 5 dl jauhoja
+ juustoraastetta
täyte
1 tlk tomaattimurskaa
mustapippuria
valkopippuria
oreganoa
valkosipulia
1 prk tonnikalaa
1 punasipuli
puolikkaan parsakaalen kukinnot
juustoraastetta

Laita kulhoon vesi, suola ja öljy. Sekoita ruokasooda pieneen määrään jauhoja ja lisää seos veteen hyvin sekoittaen. Lisää jauhoja niin kauan, että taikina tuntuu sopivan pizzapohjamaiselta. Noin 5 dl siihen menee.

Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Jos haluat Pizza Hut -tyyliset juustoreunat, tee näin: laita n. 1cm päähän reunoisa juustoraasteraita, ja taita sitten reunat raasteen päälle. Mitä enemmän raastetta, sitä juustoisempi sisus tulee olemaan. Tässä vaiheessa voi myös uunin laittaa lämpenemään noin 225 asteeseen.

Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää mausteita maun mukaan. Itse laitoin reilusti oreganoa, mutta muita mausteita vähän hillitymmin. Valkosipuli voi olla jauhetta, rouhetta tai ihan tuoreesta kynnestä pilkottua, mutta itse käytin jauhetta. Kiehauta seos. En tiedä mikä taikuus tässä kiehauttamisessa on, mutta kiehautettu tomaattimurska saa koko pizzan maistumaan paljon paremmalta kuin suoraan tölkistä pohjan päälle kipattu.

Tomaattimurskan lämmetessä voit pilkkoa sipulin ja parsakaalen valmiiksi, sekä avata tonnikalapurkin kannen. Levitä pohjan päälle ensin tomaattimurska, sitten muut ainekset ja lopuksi juustoraaste. Paista uunissa niin kauan, että juusto näyttää hyvältä. Nimestään huolimatta keskiyön pizza maistuu herkulliselta myös päivällä, vaikka onkin toki parasta keskellä yötä. 


2 kommenttia:

  1. Oijoi! Parsakaali on kyllä missä tahansa muodossa suurinta herkkuani! Mun kohdalla ei todellakaan tarvitse huutaa "eat your broccoli!" kahdesti! :D Mä en ole edes ajatellutkaan laittavani sitä pitsaan, siis mitä ihmettä! Tästä tulikin nyt mahtava tekosuu tehdä itse pitsamättöä, seuraavalle kerralle aineslistalle tulee satavarmasti parsakaali! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tykännyt pienenä, mutta nykyisin se on yks suosikeista :D Ja kannattaa todellakin kokeilla parsakaalia pizzassa, se sopii siihen ihan törkeän hyvin.

      Poista