sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Keksitaivas

Pipari kuuluu jouluun ja niin edespäin, mutta välillä kaipaa jotakin vaihtelua. Tässä postauksessa on jopa kaksi mahtavaa keksiohjetta. Jos raaskii, ne voi pakata kauniiseen purkkiin ja antaa lahjaksi. Mun keksit kuitenkin katosivat suoraan pelliltä mahaan, mikä on myös syynä siihen, ettei enempää kuvia tällä kertaa ole. Bongasin ohjeet aikoja sitten Yhteishyvä -lehdestä, löytyvät myös lehden nettisivuilta, jonne on linkki postauksen lopussa. Tähän väliin on pakko mainostaa Yhteishyvän ruokaosiota, löydän joka ikinen kerta paljon uusia ja kokeilemisen arvoisia reseptejä!

S u k l a a c o o k i e t
Tarvitset
200 g sulatettua margariinia
200 g tummaa suklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa

Tee näin
Sulata margariini. Rouhi suklaa ja sekoita siitä 50 g rasvan joukkoon. Anna jäähtyä hieman. Sekoita sillä aikaa keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita margariini-suklaaseokseen sokerit ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita taikinaan lopuksi vuorotellen jauhoseos ja loput suklaarouheet. Nostele lusikalla suurehkoja nokareita pellille, ja jätä runsaasti leviämisvaraa. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ohjeesta tulee nokareiden koosta riippuen noin 20-30 keksiä.

M i n t t u k e k s i t
Tarvitset
150 g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl piparmintunmakuisia suklaarakeita
(vettä)

Tee näin
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne vaahtoon sekoittaen hyvin. Jos taikina on liian kuivaa, lisää joukkoon hieman vettä. Muotoile taikinasta tanko ja kääri se kelmuun. Anna vetäytyä hetki kylmässä. Viipaloi tanko veitsellä ja nosta pikkuleivät pellille. Nämä leviävät paljon, joten jätä runsaasti leviämisvaraa. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tällä ohjeella saat noin 40 keksiä.

Ohjeet ovat Yhteishyvän sivuilta, pääset sinne klikkaamalla tätä.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Haha mulla käy tää sama aina ku selaan jotain ruokablogeja :D

      Poista